Svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Obrt”

/ / Izložbe-nastupi, Vesti / 10. 06. 2024.

U utorak, 11. juna, u 19 časova, Galerija FSU vas poziva na jedinstveno putovanje kroz umetnost i ideje. Sa zadovoljstvom vas pozivamo na svečano otvaranje izložbe koja obećava da će vas preplaviti inspiracijom i razmišljanjem.

Motiv obrta – centralna tema našeg veka

Motiv obrta je postao centralna tema našeg veka, obeležavajući put od lingvističkog i medijskog obrta u društvenim i humanističkim naukama do performativnih i etičkih obrta u teoriji umetnosti. Izložba predstavlja naredni korak u istraživanju ovih fenomena, predstavljajući zbirku radova koji postavljaju nova pitanja i izazivaju naše shvatanje sveta koji nas okružuje.

Obrt: višemedijske relacije 2024 predstavlja i poziv za preispitivanje granica umetnosti i otvaranje novih prostora za razmišljanje i stvaranje. Dođite i pridružite nam se u ovoj inspirativnoj avanturi koja će vas provesti kroz raznolike dimenzije umetničkog izraza i razmišljanja.

Dijalog generacija i umetničkih praksi

Na izložbi će učestvovati 40 umetnika i umetnica, od kojih je 15 studenata sa 8 fakulteta. To naglašava važnost dijaloga između generacija i različitih umetničkih praksi u stvaranju novih perspektiva i relacija.

Ovogodišnju izložbu priredili su Jovanka Mladenović, docentkinja na FSU, Vojislav Klačar, vanredni profesor na FSU, i umetnica Ana Piljić Mitrović. Njihova stručnost i posvećenost doprinele su da ova izložba postane mesto susreta umetnosti i akademske misli.

Biće nam čast da dođete, jer verujemo da zajedno možemo proširiti horizonte umetnosti i kulture. Vidimo se na svečanom otvaranju izložbe!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.