ČUVENA SRPSKA GLUMICA MARIJA VICKOVIĆ GOST FSU

/ / Vesti / 11. 06. 2024.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će sledeći gost tribine „Susreti” biti poznata srpska glumica Marija Vicković.

Tim povodom vas pozivamo da budete gosti dvanaeste tribine „Susreti”, koja će se održati u sredu, 19. juna, sa početkom u 18 časova, na Fakultetu savremenih umetnosti u Amfiteatru 1.

SLEDEĆI GOST FSU: PROSLAVLJENA SRPSKA GLUMICA

Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Pohađala je postdiplomske studije u Glumačkom studiju Lija Strazberga u Njujorku. Član je ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od aprila 2024, a pre toga je bila u ansamblu Narodnog pozorišta u Beogradu.

POZORIŠNE PREDSTAVE (izbor)

JDP: Sirano (Roksana), Široka zemlja (Genia), Ujka Vanja (Jelena Andrejevna), Ajnštajnovi snovi (Đokonda, Mica, Mehaničarka, Jelena), Metamorfoze, Švabica (Ana).

Narodno pozorište u Beogradu: Ribarske svađe (Lucijeta), Nevjesta od vjetra (Gemma Bojić), Ifigenijina smrt u Aulidi (Ifigenija), Sudija (Brita), Nesporazum (Marta), Dama s kamelijama (Margarita Gotje), Opasne veze (Madam de Turvel), Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj (Anđa) itd.

Osim u Narodnom pozorištu, ostvarila je ulogu i u nezavisnoj produkciji BeoArta u predstavi „U agoniji” (Laura), u produkciji Festivala internacionalnog alternativnog teatra (naslovna uloga Teuta), u Pozorištu „Boško Buha”, u Crnogorskom narodnom pozorištu, u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci (naslovna uloga Krčmarica Mirandolina i druge).

FILM: Pogled sa Ajfelovog tornja, Ne igraj na Engleze, Amanet, Neko me, ipak, čeka, Zona Zamfirova.

TV: Radio Mileva, Urgentni centar, Kalkanski krugovi, Na rubu pameti, Junaci našeg doba, Vojna akademija, Miris kiše na Balkanu, Greh njene majke, M(j)ešoviti brak, Proleće na poslednjem jezeru.

NAGRADE: Godišnje nagrade JDP (za uloge u predstavama „Sirano” i „Švabica”, grupna za predstave „Metamorfoze” i „Široka zemlja”), Nagrada za glumu na festivalu „Vršačke pozorišne jeseni”, Zlatna mimoza, Zlatna značka za doprinos razvijanju kulture u Srbiji.

Velika nam je čast što ćemo imati priliku da ugostimo Mariju Vicković, te pozivamo sve studente i profesore, ali i ostale zainteresovane da dođu i lično se upoznaju sa našom čuvenom glumicom. 

Vidimo se u sredu, 19. juna, sa početkom u 18 časova.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.