Pozivamo vas na otvaranje samostalne izložbe umetnika Pavla Jovovića

/ / Vesti / 23. 09. 2024.

Fakultet savremenih umetnosti vas poziva na otvaranje samostalne izložbe umetnika Pavla Jovovića, koja će se održati u utorak, 24. septembra, u 19 časova, u Galeriji Doma omladine Beograda, na adresi Makedonska 22.

Izložba pod nazivom „U slivniku / Down the Drain” trajaće do 6. oktobra. U ovoj seriji slika velikog formata Jovović istražuje dečačke grubosti odrastanja u teškom vremenu nacionalne istorije. Njegove apstraktne kompozicije sa poetskom smirenošću otkrivaju svet ružnih labudova i malih, promašenih heroja, dok se humor i reference iz pop kulture i supkulture 90-ih godina prošlog veka prepliću s temama identiteta i kolektivnog iskustva.

Pavle Jovović je od 2023. godine asistent na Departmanu vizuelnih umetnosti Fakulteta savremenih umetnosti. Studije je započeo na Fakultetu likovnih umetnosti 2008. godine, a 2015. godine je masterirao na Visokoj nacionalnoj školi lepih umetnosti (ENSBA) u Parizu. Tokom studija je bio stipendista srpske i francuske vlade. Francuski institut je partner i koorganizator izložbe.

Ovaj talentovani umetnik aktivno se bavi stvaranjem i ima bogato iskustvo u organizaciji samostalnih i grupnih izložbi.

Srdačno vas pozivamo da prisustvujete otvaranju i uživate u njegovim radovima!


Leave a Comment