NEB: URBANI OKTOBAR – MESEC ODRŽIVOG DIZAJNA

/ / Bauhaus, Vesti / 7. 10. 2024.

Dani Novog evropskog Bauhausa pod nazivom „Urbani oktobar – mesec održivog dizajna” će se održati na Fakultetu za dizajn, u Ljubljani, od 9. do 25. oktobra. Ovaj događaj će se fokusirati na kritična globalna pitanja kao što su održivi razvoj, cirkularna ekonomija, prostorno i urbano planiranje i inovativne prakse dizajna. Održivost, energetska efikasnost i fleksibilan dizajn su važni faktori koje treba da se uzmu u obzir pri dizajniranju novih prostora.

Uz brojne radionice, panel-diskusije o dizajnu i druge aktivnosti, koje su osmišljene da inspirišu i obrazuju dizajnersku zajednicu, „Urbani oktobar” pruža mogućnost za istraživanje budućnosti održivog života i dizajna zasnovanog na harmonizaciji održivih rešenja sa estetskim dizajnom i inovacijama.

U obeležavanju Dana Novog evropskog Bauhausa će učestvovati međunarodni stručnjaci iz različitih oblasti dizajna kao što su dizajn enterijera, dizajn prostora, vizuelne komunikacije, dizajn menadžmenta, održivi modni dizajn i UX/UI dizajn.

Dekan našeg fakulteta, prof. dr Dragan Ćalović, će biti predavač radionice „Dizajn za održivi život”, koja će se održati 22. oktobra. Radionica je namenjena studentima osnovnih i master ekonomskih studija Fakulteta za dizajn i studentima iz oblasti dizajna u okviru Erazmus programa.

Detaljnije informacije o događaju „Urbani oktobar – mesec održivog dizajna” dostupne su na: https://en.fd.si/17040.html.


Leave a Comment